29 Nisan 2013 Pazartesi

Gelişen Dünya ve Kimya

Günümüzde kimya sadece kendi dalında değil; biyokimya, tıp, mühendislik ve ziraat dallarında da gereklidir. Kimya insanın merak ettiği ve uğraştığı birçok alanla ilgili olduğu için merkezi bir bilimdir. Bilimsel araştırmalar sonucu sürekli gelişen kimya günümüz dünyasında en önemli uygulama alanı bulan temel bilimdir. Bu sayede değişik teknolojilerde kullanılan yeni yöntemler geliştirilmektedir.

Kimyada durgunluk yoktur; hep bir gelişme vardır. Laboratuvar çalışmalarında yeni keşfedilen buluşlar bizi değişik dünyalara götürür. Modern teknoloji yeni maddeleri gerektirdiği için kimyacıların da bu maddelerin üretimi için yeni yöntemler geliştirmesi ve sahip oldukları bilgi birikimleri ile orantılı olarak hızla gelişen bu çağda kendilerine önemli bir yer bulmaları gerekmektedir. Bir yarış halinde sürdürülen bilimsel araştırmalar ve bunun sonucunda hızla gelişen bilim sayesinde insanoğlu merak ettiği sorulara yanıt aramakta ve değişik metotlar üretmektedir. 



Sürekli değişen ve gelişen dünyanın ana yapı taşlarından biri olan kimyanın durmadan ilerlemesinin, bu bilim dalına olan ilgiyi her zaman canlı tutacağı ve iyi bir geleceğin inşasında muazzam faydaları olacağı şüphesizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder